Open en eerlijk katholiek

Jubileumboek 200-jarig seminarie Bovendonk

Boekpresentatie op vrijdag 19 oktober om 16.00 uur in Hoeven

In het studiejaar 2017-2018 viert Bovendonk 200 jaar seminarie en 35 jaar Priester- en Diakenopleiding. Om dit te markeren verschijnt een jubileumboek: ‘Seminarie Bovendonk. Reisgids door een monument’.

Het boek is geschreven door Marc Lindeijer sj, docent en spirituaal van de opleiding, en wordt gepresenteerd op vrijdag 19 oktober om 16.00 uur in de Kapel van Bovendonk in Hoeven.

De ‘Reisgids door een monument’ is geschreven voor alle bezoekers van Bovendonk: toeristen, cursisten, bruiloftsgasten. Het wil ze laten kennismaken met een “bijzondere plek, vol geschiedenis en beleving, een oase van rust en een huis van gastvrijheid,” aldus Mgr. Liesen die het voorwoord schreef.

“Pax intrantibus” staat boven de ingang van Bovendonk. Met deze woorden opent ook het voorwoord van de bisschop. “Bovendonk weerspiegelt het verlangen van generaties die er hebben gezocht naar de serene harmonie met God, met zichzelf en met de anderen,” aldus Mgr. Liesen. “Die harmonie is in één woord samen te vatten: ‘vrede’. Die vrede wordt u toegewenst wanneer u Bovendonk binnenstapt. Zo staat het in het Latijn voor alle bezoekers boven de ingang: ‘Pax intrantibus’ – Vrede aan wie hier binnengaan.”

Die vrede wordt niet alleen bezoekers van Bovendonk toegewenst. Ook de lezers van het boek mogen zich als een welkome gast laten rondleiden door Bovendonk in woord en beeld.

Boekpresentatie

Het boek ‘Seminarie Bovendonk. Reisgids door een monument’ zal vrijdag 19 oktober 2018 om 16.00 uur worden gepresenteerd in de kapel van Bovendonk, Hofstraat 8 te Hoeven.

Als inleider treedt op Stijn Fens, redacteur en columnist bij Dagblad Trouw. Mgr. Liesen zal tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar overhandigen aan de burgemeester van Halderberge, mevrouw J. Vonk-Vedder.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden vóór 5 oktober via e-mail of per telefoon:

Tijdens de boekpresentatie is het boek (ISBN 978-94-91991-68-4) verkrijgbaar voor het gereduceerde tarief van € 12. Daarna wordt de prijs € 17,50.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dit e-mailadres is al ingeschreven.

De opgegeven e-mail is niet geldig.

Er is een e-mail gestuurd naar het opgegeven adres met daarin een link. Klik op deze link om uw inschrijving te bevestigen.

Dit e-mailadres is al ingeschreven. U bent wel voor enkele branches aangemeld.

Er is geen goede connectie met de nieuwsbrief server. Neem aub contact op.

Voornaam:
Achternaam:
 
E-mail:

Uitgeverij Betsaida

Dit product is uitverkocht We kunnen voor U informeren op voorraad bij onze Boekhandels.