Oda van Sint-Oedenrode

woensdag, 12 juni 2013
Oda van Sint-Oedenrode

1300 jaar geleden stierf de heilige Oda van Sint-Oedenrode, van geboorte een Schotse prinses. Nadat ze bij het graf van de heilige Lambertus te Luik genezen werd van haar blindheid, vestigde zij zich in het dorp dat later naar haar vernoemd werd: Sint-Oedenrode. Naar aanleiding van haar 1300e sterfdag verschijnt dit boek.

Een eerste hoofdstuk bevat het leven van Oda, geschreven door Godefridus van Rode en vertaald door prof. Arnoud-Jan van Bijsterveld. Van hem is ook de volgende bijdrage, die historische vragen rond het leven van de heilige behandelt. Een laatste hoofdstuk, verzorgd door Vincent Blom en Richard de Visser, gaat over de betekenis die het leven van Sint-Oda heeft voor mensen van de 21ste eeuw.

Over de auteurs:

Prof. Dr. Arnoud-Jan Bijsterveld

Prof. Dr. Arnoud-Jan Bijsterveld is hoogleraar aan de Tilburg University, gespecialiseerd in Cultuur- en Maatschappij- geschiedenis, in het bijzonder in Brabant, met nadruk op regionale identiteit, cultureel erfgoed en volkscultuur.

Pastoor Vincent Blom

Pastoor Vincent Blom studeerde aan het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch. Hij is deken van Sint-Oedenrode.

Drs. Richard de Visser

Drs. Richard de Visser studeerde onderwijskunde en klinische psychologie. Hij is hoofdman van het Sint-Jorisgilde te Sint-Oedenrode en voorzitter van de heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'.

Bestelling

Het boek kost € 14,95 (excl. verzendkosten).
Het boek kan ook aangekocht worden via de boekhandel.WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier