Getuige en leraar van het geloof

Boek over de apostel Paulus

woensdag, 11 september 2013
Getuige en leraar van het geloof

De oudste teksten van het christendom zijn niet de evangeliën, zoals velen geneigd zijn te denken, maar de brieven van de apostel Paulus.

Toch vinden vele mensen het denken van Paulus complex en moeilijk te begrijpen. Paulus schrijft over concrete problemen in de Kerk van zijn tijd, en gebruikt daarvoor de denkkaders, die hij zelf geleerd had, maar die ver afstaan van onze belevingswereld.

Heldere verklaring van de brieven van Paulus
de oudste getuige van het christendom

Het boek Getuige en leraar van het geloof biedt een heldere en toegankelijke inleiding tot het leven en het denken van de apostel Paulus. In 24 korte hoofdstukken biedt Benedictus XVI een systematisch overzicht van alle thema's die belangrijk zijn om Paulus beter te kunnen begrijpen.

De uiteenzetting gebeurt op de heldere wijze, die kenmerkend is voor de paus-professor. Daarbij weet Benedictus XVI op een zeer treffende wijze het denken van de apostel Paulus te betrekken op de samenleving en op het christelijke leven van de 21ste eeuw.

Het boek is een aanrader voor ieder die zich wil verdiepen in de vroegste bronnen van het christendom, voor lectoren, catechisten en leden van bijbelstudiegroepen.WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier