Hoe leer ik bidden van dag tot dag?

dinsdag, 19 maart 2019

Het gebed is wezenlijk voor het leven van iedere gedoopte. Maar hoe kun je bidden? Praktische raadgevingen die helpen om temidden van dagelijkse bezigheden een gebedsleven te onderhouden, zijn zeldzaam.

Wanneer iemand verlangt (weer) iedere dag te gaan bidden, rijzen meteen fundamentele vragen: 'Wat moet ik doen? Wat moet ik zeggen? Hoe kan ik structuur geven aan mijn gebedstijd?'

In antwoord op deze vragen heeft Laurent Landete een praktisch vier-stappenplan ontwikkeld. Eenvoudig, toegankelijk, aangepast aan ieders persoonlijke ritme, zo geeft deze methode iedereen de mogelijkheid om een gebedsleven te beginnen en daarin te volharden.

Laurent Landete is zelfstandig verpleegkundige, gehuwd en vader van zes kinderen. Hij heeft een langdurige ervaring met geestelijke begeleiding. Sinds 2010 is hij de moderator van de Gemeenschap Emmanuel, een katholieke gemeenschap met de roeping om God bekend te maken bij iedere mens. Laurent Landete is door paus Franciscus benoemd tot consultor van de Pauselijke Raad voor de Leken. Hij werd in 2018 door paus Francisus benoemd tot lid van het dicasterie voor de leken, het gezin en het leven.

Details

auteur: Laurent Landete
vertaler: Carlo Beenakker
titel: Hoe leer ik bidden van dag tot dag?
ondertitel: Een eenvoudige praktische methode
oorspronkelijke titel: Comment prier chaque jour? Petite méthode pratique
leesproef: Inhoud en voorwoord (pdf)
ISBN: 9789491991745
formaat: 11,7 cm x 17,5 cm x 1,5 cm
aantal pagina’s: 215
gewicht: 186 gram
uitvoering: paperback
Prijs: € 9,95


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier