In de school van de Heilige Geest

maandag, 4 februari 2019

In de bijbel wordt de Heilige Geest de Trooster genoemd. De kracht van boven die onze zwakheid te hulp komt. Voor ons mensen die zo kwetsbaar zijn, die geconfronteerd worden met allerlei vormen van strijd en die zo gemakkelijk de weg kwijt raken is deze hulp van de Heilige Geest geen luxe, maar moet Hij een essentieel element worden van ons christelijk leven. Zonder Hem kunnen we niet echt vooruitgang boeken, kunnen we niet beantwoorden aan de oproep tot heiligheid van God aan ons.

Hoe laten we de Heilige Geest ons leiden en helpen? Hoe kunnen we ons zo goed mogelijk openstellen voor Zijn werking die onze intelligentie verlicht en ons hart versterkt?

Dit boekje, dat geschreven is in toegankelijke en concrete taal, wil praktische voorwaarden laten zien die ons in staat stellen om gehoorzaam te zijn aan de werking van de Heilige Geest. Dat kan ons christelijk leven veel eenvoudiger, vrijer en gelukkiger maken.

Jacques Philippe

Jacques Philippe is lid van de Gemeenschap van de Zaligsprekingen waar hij belangrijke taken heeft uitgevoerd (algemene raad, verantwoordelijk voor de priesters en seminaristen, verantwoordelijk voor de vorming van de herders). Hij is priester sinds 1985 en preekt retraites in Frankrijk en andere landen.

Details

auteur: Jacques Philippe
titel: In de school van de Heilige Geest
oorspronkelijke titel: A I’école de I’Esprit Saint
leesproef Inhoud en Introductie
ISBN Nederland: 9789062570775
formaat: 12 x 19 x 0,7 cm
aantal pagina's: 81
gewicht: 90 gram
uitvoering: Paperback
prijs: € 8,95


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier