Rebuilt

Samen bouwen aan een vitale parochiegemeenschap

dinsdag, 15 januari 2019

Is het mogelijk in deze tijd? Een bloeiende, katholieke parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen? Of heeft u de hoop verloren dat dit mogelijk zou zijn?

Dit boek van pastoor Michael White en zijn pastoraal medewerker Tom Corcoran, werkzaam in de Geboortekerk, Baltimore (VS), laat zien dat het kan. De auteurs hebben geprobeerd om hun parochianen mee te nemen in een cultuuromslag, van consumeren naar leren en evangeliseren. Zij willen de niet-kerkbetrokken mensen in hun wijk centraal stellen. De centrale visie is: Christus, met het Evangelie, is er voor iedereen.

White en Corcoran beschrijven met humor hoe zij hun parochianen voor deze visie hebben gemobiliseerd en met hen de parochie hebben ‘herbouwd’ (Rebuilt). Soms door af te breken en bij nul te beginnen, soms door het goede dat er was uit te breiden. In dit verslag geven zij heel concrete aanwijzingen voor parochievernieuwing. Ze zijn daarbij ook heel eerlijk over wat wel en niet gelukt is en met welke zaken ze (nog) worstelen.

Hopelijk inspireert Rebuilt ook gelovigen en parochies in het Nederlandse taalgebied tot het gesprek over ‘kerk-zijn nu’ en tot concrete stappen op weg naar levende parochiegemeenschappen.

“Rebuilt is een uitdagend proces van parochievernieuwing,
juist omdat het zo’n realistisch proces is!”

Mgr. J. Liesen, Bisschop van Breda

Radioprogramma

Radio Maria Nederland heeft iedere twee weken het programma ‘Het boek dat spreekt’ waarin steeds een ander bijzonder boek aan bod komt. Dit boek is zelfs twee keer aan bod gekomen.

Leeswijzer

Leeswijzer RebuiltBij het boek is tevens een leeswijzer uitgebracht. Deze aanreiking biedt een indeling in vier ontmoetingen met concrete vragen om over na te denken en/of over in gesprek te gaan.

Recensie

Op de website van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord is een recensie verschenen van de hand van Rob van Uden.

Details

auteur: Michael White pr. en Tom Corcoran
vertaler: B. Raymakers
titel: Rebuilt
ondertitel: Samen bouwen aan een vitale parochiegemeenschap
leesproef: Inhoud en Voorwoord
oorspronkelijke titel: Rebuilt; the story of a Catholic parish
ISBN: 9789491991738
formaat: 21 x 14 x 2,3 cm
aantal pagina’s: 343
gewicht: 408 gram
uitvoering: Paperback
prijs: € 17,95


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier