De stille strijd

Een opmerkelijk verhaal van overwinning op anorexia en misbruik

woensdag, 18 januari 2017

Nagenoeg iedereen kent in de eigen familie- of vriendenkring mensen die gebukt gaan onder anorexia nervosa. Slechts weinigen beseffen echter welk lijden deze eetstoornis teweegbrengt.

De Engelse zuster Marie Thérèse werd vanaf haar prille jeugd seksueel misbruikt en kreeg anorexia nervosa toen ze elf jaar jong was. In dit boek geeft de auteur een krachtig, persoonlijk verslag van haar worsteling. Het is geen vrome vertelling. Zuster Marie Thérèse vertelt haar strijd op een prudente wijze maar met volkomen openheid en met een groot psychologisch inzicht. Het feit dat ze, ondanks alles, haar diepe verlangen om karmelietes te worden tot vervulling kon brengen, geeft een bijzondere dimensie aan haar levensgeschiedenis.

De stille strijd is een ontroerend getuigenis van de wil om, ondanks alle innerlijke verwonding en pijn, een volwaardig leven te kunnen leiden. Dit boek vertelt een aangrijpend levensverhaal van strijd, mislukking en uiteindelijk overwinning.

Het gebed is een krachtige manier om vrede te vinden; het neemt je mee naar een plek diep in jezelf waar zelfs anorexia je niet bereiken kan. Ik geloof dat iedereen van binnen zo’n heilige plaats heeft.

Zuster Marie Thérèse van het Kruis ocd

Details

Auteur: Zuster Marie Thérèse van het Kruis ocd
(Sister Maria Thérèse of the Cross ocd)
Vertaling: J.A. Raymakers
Titel: De stille strijd
Ondertitel: Een opmerkelijk verhaal van overwinning op anorexia en misbruik
ISBN: 978.94.91991.37.0
Formaat: 20,2 x 13,2 x 2,2 cm
Aantal pagina’s: 379
Gewicht: 459 gram
Uitvoering: Paperback
Leesproef: Inhoud en inleiding (PDF)
Prijs: € 13,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier