Marinus Bekkers

Een gewone bisschop voor gewone mensen

dinsdag, 10 mei 2016
Marinus Bekkers

Hij leefde in het midden van de twintigste eeuw, had het allerkortste episcopaat van alle Bossche bisschoppen en werd niettemin de bekendste bisschop van de stad. Het zijn omstandigheden, die tegenstrijdig lijken maar die elkaar in wezen versterken.

Vooral dank zij de vaderlandse media en het beeld dat zij van hem schiepen, werd deze dertiende bisschop van ’s-Hertogenbosch bij gelovige katholieken in het hele land en bij vele niet-gelovigen de populairste van alle bisschoppen – tot ver na zijn veel te vroege dood, nu 50 jaar geleden.

Wat was dat toch in het leven van deze gewone Rooise jongen? Het is een vraag die bij velen nog steeds leeft. Het antwoord is even eenvoudig als verhelderend: bisschop Bekkers sprak met liefde tot de mensen, de gewone mensen van zijn bisdom en van heel Nederland, die worstelden met grote levensvragen.

Postuum verscheen dit boek van dr. Jan Peijnenburg, oud-archivaris van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Rector Peijnenburg heeft dit werk mede geschreven als een eerbetoon aan de bisschop die hem tot priester gewijd heeft en die hem een studie-opdracht in de kerkgeschiedenis verleende.

Details

Auteur: J.W.M. (Jan) Peijnenburg
Titel: Marinus Bekkers
Ondertitel: Een gewone bisschop voor gewone mensen
ISBN: 978 94 91991 22 6
Formaat: 21 x 14,8 x 0,8
Aantal pagina’s:
84 pagina’s
Gewicht: 170 gram
Uitvoering: Paperback
Druk: Tweede druk
Prijs: € 7,95


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier