De held van mijn kinderjaren

Auteur: Edward Janssens, pr.

vrijdag, 8 juni 2018

Het is helemaal niet evident om de geschriften te begrijpen van een priester, die honderd jaar geleden leefde en werkte. Priester Poppe ademt volledig de sfeer van zijn tijd uit, zowel op spiritueel als op theologisch vlak.

Poppe had een grote devotie voor het heilig hart van Jezus en voor Onze-Lieve-Vrouw en een bijzondere verering voor de heilige Thérèse van Lisieux en voor de pastoor Van Ars. Hij sympathiseerde echter ook met priester Deans uit Aalst. Poppes bekommernis voor de gewone man behoedde hem voor een overdreven spiritualisme. Voor hem vormde het geen probleem om gebed en innerlijkheid te combineren met sociaal engagement en interesse voor het arbeidersvraagstuk van die tijd. Daarin kan hij een lichtend voorbeeld zijn voor de nieuwe evangelisatie.

De selectie van de teksten in dit boek brengt de lezer direct in contact met een priester, die op 33-jarige leeftijd stierf maar toen reeds een bekende Vlaming was.

Edward Janssens

Edward Janssens is priester van het van het bisdom Gent (België). Hij werkte in het parochiepastoraat, als nationaal proost van de middenstandsjeugd (KJM) en voor de opleiding van permanente diakens. Momenteel is hij diocesaan proost van het Vrouwenverbond voor Katholieke Aktie, bisschoppelijk gedelegeerd voor het seculier instituut Priester Edward Poppe en rector van het heiligdom van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke.

Details

auteur: Edward Janssens, pr.
titel: De held van mijn kinderjaren
ondertitel: 52 bezinningsteksten van Edward Poppe
ISBN: 9789491991639
formaat: 12,5 x 19,5 x 0,7 cm
aantal pagina’s: 99
gewicht: 115 gram
uitvoering: Paperback
leesproef: Inhoud en inleiding (pdf)
prijs: € 8,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier