Boeken en e-books

Ebooks

CD’s

DVD’s

Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Opnieuw nominatie voor kortfilm Come and See

gepubliceerd: donderdag, 9 november 2017

Opnieuw is de Antwerpse kortfilm Come and See genomineerd voor een filmprijs. In oktober 2017 werd Come and See al genomineerd en gehuldigd op het Internationale Niepokalana Filmfestival in Warschau.

Op 9 november werd bekend dat de film eveneens genomineerd is voor het filmfestival van het Vaticaan (Mirabile Dictu – International Catholic Film Festival 2017). De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst te Rome op 30 november 2017.

Zowel de regie van Come and See als het camerawerk werden verzorgd door de Antwerpse modefotografe Selina De Maeyer (www.selinademaeyer.com). De muziek werd gecomponeerd door Xander Nichting (www.xandernichting.com).

De opnames voor de film vonden plaats in Antwerpen. Ook de hoofdpersoon, de elfjarige Bartlomiej Basiaga, woont in de Scheldestad.

De kortfilm heeft een hoog artistiek gehalte, opgenomen in zwart-wit en niet-gesproken. De beeldvorming is zeer kunstig en veelzeggend. De nominatie vond plaats in de categorie kortfilms.

Vanuit een niet nader bepaalde woonkamer worden we meegenomen door een stille aanwezigheid die lijkt schuil te gaan achter eenvoudige devotieprentjes. Een jonge bewoner van het huis komt de kamer binnen. Wanneer hij door het raam kijkt, ontluikt in hem een mysterieus verlangen - een soort onuitgesproken roepstem?

In antwoord op deze stille oproep ontsteekt hij een kaarsje en trekt daarmee de grote stad in. Ondanks de gevaren die een kleine jongen op zijn pad kan tegenkomen, vervolgt hij vastberaden zijn eenzame weg in een grote, drukke stad. Onderweg wordt op subtiele wijze duidelijk dat iemand hem leidt en vergezelt tot bij het doel van zijn vreemde reis.

Meer informatie en bestellen