Boeken en e-books

Ebooks

CD’s

DVD’s

Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Parel uit Roemeens-Orthodoxe Traditie

Ideaal ter voorbereiding op Witte Donderdag en Pasen

gepubliceerd: dinsdag, 4 april 2017

Anders dan de titel misschien doet vermoeden, is het boek van C. Virgil Gheorghiu, Van het 25e uur tot het uur dat eeuwig duurt erg toegankelijk. De auteur, een Roemeens journalist en literator die priester werd, schrijft in een erg toegankelijke en beeldende stijl.

Van het 25e uur tot het uur dat eeuwig duurt is een icoon, niet op hout geschilderd maar geschreven in woorden. Het gaat over de vader van de auteur, die eveneens priester was. In eenvou­dige beelden, door de ogen van een kind, beschrijft Virgil het priesterlijke dienstwerk van zijn vader Constantin. Het boek is een bezinning op het priesterschap, waarbij alle centrale mysteries van ons geloof aan bod komen.

Recentelijk is Van het 25e uur tot het uur dat eeuwig duurt ook in Frankrijk bij een grote uitgeverij heruit­ge­bracht. De Nederlandse uitgave bevat naast de integrale vertaling van de tekst ook een toe­lichting op het leven van de auteur en op een aantal centrale thema’s van zijn denken.

Dit compacte, zeer leesbare boek is een ideale voor­bereiding op Witte Donderdag (de feestdag van de priesters) en op de mysteries van het Paastriduüm.