Boeken en e-books

Ebooks

CD’s

DVD’s

Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dankwoord vanwege Karmelietessen

gepubliceerd: zaterdag, 15 oktober 2016

Op het feest van de heilige Teresa van Avila ontvingen we een dankwoord vanwege de gemeenschap van de Karmelietessen van de Rosier in Antwerpen, opgericht door de zalige Ana van Sint-Bartolomeüs, de secretaresse van de heilige Teresa.

In overleg met de zusters maken we u graag deelgenoot van hun vreugde.

Wij zijn oprecht fier en we zijn de uitgeverij Betsaida dankbaar voor de realisatie van deze DVD over onze Heilige Moeder Teresia.

Zij is een Grote Vrouw die de tijd overspant. Zij toont ons de weg naar het geluk, zo begeerd in deze tijd. Een weg van inkeer tot in het centrum van onze ziel waar we Zijne Majesteit, zoals Moeder Teresia vaak haar Heer noemt, mogen ontmoeten. Wij arme zondaars zijn geroepen tot deze grote vereniging. Welk een barmhartigheid van de hemelse Vader!

Zo vind ik het heel providentieel dat juist nú in het jaar van de barmhartigheid deze DVD door de ondertiteling voor een breed publiek toegankelijk wordt. Want de mooie beelden en de levensechte geacteerde scènes trekken u mee naar de diepte in de dialogen en monologen, die zo trouw de geschriften van onze Heilige Moeder volgen.

We bidden dat velen bij het zien van deze DVD de toegangspoort van de innerlijke burcht vinden en, van verblijf tot verblijf, het centrum bereiken en Hem mogen ontmoeten.

En onze Zalige Moeder Anna, Zij straalt omdat nu de Heilige zoveel eer te beurt valt in Vlaanderen. Want met de viering van de heiligverklaring van Moeder Teresia vond ze dat de Heilige niet met voldoende luister gevierd was. Zo schreef zij naar Spanje: ‘De Vlamingen zijn koud’. Nú zal ze wel van gedachten veranderd zijn!

Proficiat! ... Doe zo voort! ... En nogmaals hartelijk dank!

M. Maria Elisabeth
Priorin Rosier Antwerpen