Boeken en e-books

Ebooks

CD’s

DVD’s

Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

TV-serie in historische Karmelietessenklooster

Presentatie op woensdag 12 oktober

gepubliceerd: donderdag, 6 oktober 2016

Op woensdag 12 oktober wordt in de historische Karmel van de Rosier te Antwerpen de monumentale Spaanse TV-serie Teresa de Jesús gepresenteerd. Een eerste exemplaar wordt aangeboden aan moeder priorin en aan de erfgenamen van de drukkerij Plantin Moretus, die begin 17e eeuw de werken van de H. Teresa in onze streken verspreidde.

Teresa was één van de grote vrouwen uit de geschiedenis van de Kerk. Haar werken behoren tot de klassiekers van de spiritualiteit en vormen een mijlpaal in de geschiedenis van de Spaanse literatuur.

Met een uitzonderlijke historische nauwkeurigheid voert deze miniserie de kijker binnen in het Spanje van de Gouden Eeuw. Gebaseerd op bronteksten wordt het leven van doña Teresa de Ahumada y Cepeda, de heilige Teresa van Ávila, verteld vanaf haar eerste mystieke ervaringen tot aan haar dood. De topcast maakt deze tijdloze film, opgenomen op historische locaties, tot een unieke en onvergetelijke kijkervaring.

De Karmel van de Rosier heeft een belangrijke betekenis in de geschiedenis van de stad Antwerpen en van het Hertogdom Brabant. Opgericht door de secretaresse van Teresa van Avila, werd de Rosier ook het moederhuis van de ‘heilige non van Oirschot’, de dochter van de toenmalige Antwerpse stadssecretaris en vriend van Rubens.

Het is zeer uitzonderlijk dat de historische Karmel van de Rosier de deuren opent. Vanwege het unieke karakter van de locatie kan slechts een beperkt aantal genodigden deelnemen.

DVD Teresa van Ávila - inlay