Getuige en leraar van het geloof *NIET MEER BESCHIKBAAR*

Boek over de apostel Paulus

woensdag, 11 september 2013
Getuige en leraar van het geloof *NIET MEER BESCHIKBAAR*

Helaas is dit boek niet meer beschikbaar.

De oudste teksten van het christendom zijn niet de evangeliën, zoals velen misschien denken, maar de brieven van de apostel Paulus.

Toch zijn de teksten van de H. Paulus niet zo eenvoudig om te begrijpen. Daarom heeft paus Benedictus XVI ze voor ons, gelovigen van de 21e eeuw, op een eenvoudige wijze toegelicht in 24 korte, helder geschreven hoofdstukjes.

Een panorama van heel het christendom

Het resultaat is waarlijk verbluffend: men merkt haast niet dat paus Benedictus overal de nieuwste inzichten van de actuele bijbelstudie op een verfrissende wijze heeft verwerkt. Want tegelijk vindt men in het boek een heel eenvoudig overzicht van zo ongeveer de hele christelijke leer, die bovendien voortdurend betrokken wordt op onze tijd.

Het boek is een aanrader voor iedereen die opnieuw kennis wil maken met de bronnen van het christendom. Het is niet voor geleerde mensen geschreven en er is dus geen bijzondere voorkennis voor nodig, wat niet wil zeggen dat ook lectoren, catechisten en leden van bijbelgroepen er veel zullen uit leren. Want op ongeveer elke bladzijde staan verrassende inzichten, waarvan de lezer zal bekennen: “dààr had ik nog niet aan gedacht”...WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier