Vuur en hoop

dinsdag, 22 januari 2019

Pierre Goursat ( * 1914 - † 1992)

Stichter van de Gemeenschap Emmanuel

Pierre Goursat heeft een belangrijke rol gespeeld in de recente kerkgeschiedenis als oprichter van de Gemeenschap Emmanuel en van de Broederschap van Jezus. Ook heeft hij een bescheiden, maar belangrijke plaats in het ontstaan van de katholieke charismatische vernieuwing in Frankrijk en in de hele wereld. Tevens heeft hij de basis gelegd voor de huidige heropbloei van de bedevaarten naar Paray-Ie-Monial.

Pierre Goursat had een beslissende invloed op de geestelijke levensweg van velen. Zo heeft hij ook een aanzienlijk aantal mannen geholpen zich bewust te worden van hun roeping tot het priesterschap.

De eerste uitgave van dit boek is vertaald in het Engels, Italiaans, Duits, Hongaars en Japans. Deze Nederlandse vertaling is gebaseerd op de tweede, vernieuwde uitgave.

Hervé-Marie Catta trouwde in 1976 met Martine Lafitte, medestichteres van de Gemeenschap Emmanuel. Hij is advocaat maar studeerde later ook theologie om te kunnen evangeliseren.

Bernard Peyrous, priester van de Gemeenschap Emmanuel, is doctor in de letteren, gespecialiseerd in de geschiedenis van het geestelijke leven.

Details

auteur: Hervé-Marie Catta / Bernard Peyrous
titel: Vuur en Hoop
ondertitel: Pierre Goursat - Stichter van de Gemeenschap Emmanuel
oorspronkelijke Titel: Le feu et l’espérance
ISBN Nederland: 9789491991714
formaat: 19,5 x 13 x 2,6 cm
aantal pagina’s: 406
gewicht: 535 gram
uitvoering: Paperback
prijs: € 21,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier