Richtlijn voor het geestelijk leven

Auteur: Ludovicus Blosius

zaterdag, 15 september 2018

Verschillende jaren heb ik de Richtlijn voor het geestelijk leven en andere geestelijke werken gebruikt voor een geestelijke lezing tijdens mijn retraite en iedere keer opnieuw werd ik getroffen door de wijsheid, geestelijke diepgang en trefzekerheid van het werk van Ludovicus Blosius (Lodewijk de Blois). De geestelijke werken van deze Abt vond ik zo inspirerend dat ik ze heb als een tweede ‘Navolging van Christus’.

Abt Blosius had samen met keizer Karel V in Gent zijn opvoeding genoten en was in Leuven een leerling geweest van de later paus Adrianus VI. Hoewel de schrijver dus uit onze streken afkomstig is, heeft hij zijn werken in de Latijnse taal geschreven, bestemd als ze waren voor monniken, geestelijken en ontwikkelde leken. Deze zijn daarna in veel talen vertaald, maar er was nog steeds geen hedendaagse Nederlandse vertaling van beschikbaar.

Het verheugt me daarom dat eindelijk deze Nederlandse uitgave kan verschijnen en dit werk wil ik graag ter lezing en meditatie aanbevelen. Dat het velen moge helpen om Christus na te volgen.

+ Jan Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam

Details

auteur: Ludovicus Blosius
titel: Richtlijn voor het geestelijk leven
ondertitel: en andere geestelijke werken
ISBN: 9789062570959
formaat: 23,5 x 15,5 x 1,7 cm
aantal pagina's: 255
gewicht: 397 Gram
uitvoering: Paperback
prijs: € 17,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier