Gezin, word wat je bent!

woensdag, 4 april 2018

De oude man zei: ‘Drie krachten zijn er die onze wereld beheersen: de wijsheid, de schijn en het geweld’. De jongeling antwoordde: ‘Gij hebt een vierde kracht vergeten, die nog oorspronkelijker, algemener en beslister de wereld beheerst: de kracht van de liefde.’ De oude wijze glimlachte en sprak: ‘De liefde heerst niet, maar zij vormt en dat is méér. De echte, belangeloze liefde - de ontmoeting van hart tot hart - maakt vrij en zorgt dat de mens zijn eigenlijke menselijkheid bereikt.’ Johann Wolfgang von Goethe

‘Word wat je bent’ is een roeping voor het leven. De dagelijkse werke­lijkheid van het gezin speelt zich af in de strijd tussen de orde van Gods wijsheid en de wanorde van het kwaad, tussen bedoelde eenheid en gegroeide zelfzucht.

In de liefdesgemeenschap van het gezin leren wij het goede te doen en het kwade te vermijden. Zo wordt het gezin dé oefenschool voor de menselijkheid, maar ook voor de hemel; teken van tegenspraak; bron van gezond verstand en helder denken; plaats voor aandacht, geduld, tederheid en nederigheid; waar je leert elkaar te vergeven om met meer vreugde samen verder te gaan.

Details

auteurs: Frans A.M. Alting von Geusau
Annemieke J.F. Alting von Geusau-Houben
titel: Gezin, word wat je bent
ISBN: 9789491991592
formaat: 17 x 11 x 1 cm
aantal pagina's: 120
gewicht: 100 gram
voering: Paperback
prijs: € 4,95


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier