Als een verterend vuur

Woorden van een monnik over het beoefenen van de barmhartigheid

vrijdag, 24 februari 2017

Ik ga hete hangijzers bespreken, als zoon van de Kerk. Toen bisschop Athanasius van Alexandrië, praktisch geheel alleen, weerstand bood aan het Arianisme, dat het geloof ernstig bedreigde, verliet Antonius de Grote zijn teruggetrokkenheid om Athanasius in diens strijd bij te staan. Ik ben nu sedert meer dan dertig jaar monnik en sinds een kwart eeuw priester. Ga ik zwijgen?

In dit boek komen verschillende thema’s aan bod: de roeping van de mens om God te ontmoeten, de morele crisis in de huidige samenleving en in de Kerk, de slogan van de ‘nultolerantie’, de gaven van het priesterschap en van het godgewijde leven, het innerlijke leven en het geestelijke vaderschap. De rode draad van dit betoog zijn de thema’s van barmhartigheid, mededogen en wederzijdse vergeving.

Dom Samuel Lauras

Dom Samuel Lauras trad in 1983 in de abdij van Sept-Fons te Frankrijk in. In 1990 werd hij tot priester gewijd. Hij is de stichter en eerste abt van de jonge en levendige Trappistenabdij Onze-Lieve-Vrouw van Nový Dvur’ in Tsjechië.

Details

Auteur: Dom Samuel
Vertaling: mevr. Lic. Hilde Meere
Titel: Als een verterend vuur
Ondertitel: Woorden van een monnik over het beoefenen van de barmhartigheid
ISBN: 978 9491 991356
Formaat: 20,7 x 14 x 1,8 cm
Aantal pagina’s: 271
Gewicht: 225 gram
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 13,75


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier