Je lichaam om lief te hebben

De seksuele moraal uitgelegd aan jongeren

donderdag, 16 juni 2016

Dit boek richt zich tot alle mensen die bezig zijn met vragen rond seksuele moraal. Maar ik richt me eerst en vooral tot de jongeren. Het zijn de studenten die ik aan de universiteit ontmoette en daarna in mijn bisschoppelijke zending, die mij ertoe gebracht hebben over deze vragen na te denken en mij hebben aangezet om mijn overtuigingen hieromtrent neer te schrijven. Daarom veroorloof ik mij om me in dit boek op een vertrouwelijke manier en op gesprekstoon met hen te onderhouden.

Mgr. Léonard

Verschillende generaties katholieke jongeren zijn opgegroeid met het standaardwerk van Mgr. Léonard, Jezus en je lichaam. In dit boek zette de toenmalige bisschop van Namen op een zeer heldere en toegankelijke wijze, en zonder een blad voor de mond te nemen, de katholieke seksuele moraal uiteen.

Mgr. Léonard heeft Jezus en je lichaam grondig gereviseerd. Bij Betsaida verschijnt nu de nieuwe druk van deze klassieker, met als titel: Je lichaam om lief te hebben.

Een aanrader voor iedereen die de achtergronden wil kennen van de katholieke moraal: ondubbelzinnig en toch genuanceerd, tegendraads en toch aantrekkelijk.

Mgr. André Léonard was gedurende meer dan twintig jaar hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en tevens dertien jaar president van het Séminaire Saint-Paul in Louvain-la-Neuve, voordat hij in 1991 bisschop werd van Namen. Van 2010 tot aan zijn emeritaat in 2015 was hij aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Eerder publiceerde Betsaida ook al het boek van Mgr. Léonard, De Kerk heeft je lief! over de thematiek van hertrouwd gescheidenen.

Details

Auteur: Mgr. André Léonard
Titel: Je lichaam om lief te hebben
De seksuele moraal uitgelegd aan jongeren
Oorspronkelijke titel: Ton corps pour aimer
La morale sexuelle expliquée aux jeunes
Ondertitel: De seksuele moraal uitgelegd aan jongeren
ISBN: 978 94 919 9125 7
Formaat: 12,5 x 18 x 0,8 cm
Aantal pagina’s: 124
Gewicht: 125 gram
Uitvoering: Paperback
Leesproef: Inhoudsopgave en inleiding (PDF)
Prijs: € 12,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier