Opvoeden zonder kleerscheuren

Hoe kun je met jongeren praten over zuiverheid

dinsdag, 24 november 2015

Aan meer dan duizend tieners werd gevraagd wie de grootste invloed had bij het nemen van hun beslissingen rond seksualiteit: vrienden, leeftijdsgenoten, seksuele vorming, of misschien de media? Het meest voorkomende antwoord was: mijn ouders.

Wanneer echter aan de ouders werd gevraagd wat ze dachten dat hun kind zou hebben geantwoord, koos minder dan 25% het juiste antwoord.

De Katholieke Kerk, en blijkbaar ook jullie eigen tieners, beschouwen jullie, ouders, als de belangrijkste opvoeders van jullie kinderen wanneer het om seksualiteit gaat. Noch de staat, noch de school, noch de Kerk kan die verantwoordelijkheid overnemen. Het is niet enkel je recht en je plicht, je bent ook het meest geschikt voor die taak. Jij kent je kind beter dan wie ook. Je kent jouw kind waarschijnlijk zelfs beter dan het zichzelf kent. Je kent de goede en de minder goede kanten, de mate van volwassenheid (of het gebrek daaraan) en je kunt voorzien hoe jouw seksuele gedrag van nu hun toekomstige leven zou kunnen bepalen. Dat inzicht ontbreekt meestal bij henzelf. Jij hebt die invloed! Gebruik haar!

Jason Evert en zijn vrouw Chrystalina zijn veelgevraagde sprekers over liefde en seksualiteit. Toen ze in juni 2003 trouwden, hadden ze al een ruime bekendheid, na massale ontmoetingen met tieners en ouders.

Dit boekje is een gezamenlijke uitgave van stichting De Boog en Betsaida.

Details

auteur:
J. Evert en C. Stefanick
titel:
Opvoeden zonder kleerscheuren
jaar van uitgave:
2015
ISBN:
978 906257 048 5
aantal pagina’s:
127
uitvoering:
Paperback
afmetingen:
21 x 14,8 x 0,9 cm
gewicht:
176 gr
prijs:
€ 12,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier